Žilić podnio ostavku, Zahirović novi trener odbojkašica Slobode

nihad_zahirovic

Almir Žilić više nije trener odbojkašica tuzlanske Slobode, a uprava kluba za novog “kormilara” imenovala je Nihada Zahirovića, koji je u nekoliko navrata već vodio igračice ovog kluba.

Predsjednik UO Slobode Samir Mačković kazao je za Fenu kako je Žilić do sada više puta podnosio ostavku iz raznih razloga, a ovoga puta su mu izašli u susret, svjesni da nikoga ne treba prisiljavati da radi nešto što ne želi.

Informaciju od Almira Žilića o razlozima ostavke Fena nije uspjela dobiti.

– Odbojkaška sezona počinje sredinom oktobra i ima dosta vremena da se ekipa kompletira i pripremi za takmičenje u Premijer ligi BiH. Novi trener Zahirović je već vodio Slobodu, tako da vjerujemo da se promjena trenera neće bitnije odraziti na status ekipe u elitnom društvu – izjavio je za Fenu Sead Nazibegović, član klupskog rukovodstva Slobode.

Ekipu je danas definitivno napustila Tamara Ćešić, koja prelazi u SOK Mostar, dok je Dajana Kešina završila igračku karijeru zbog poslovnih obaveza.

Ugovor je istekao i iskusnoj blokerici Ameli Hadžić, s kojom su u toku pregovori o nastavku karijere u Slobodi.

Prema riječima Nazibegovića, u Slobodu su stigle dvije prinove: Elma Karabegović iz Maglaja i Adna Mujačić iz kalesijske Bosne.