Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zimske olimpijske igre u programu BHT 1

televizor

BHRT je, u vrlo teškim okolnostima i uz ogromne napore, uspio obezbijediti televizijska prava za prijenos 23. zimskih olimpijskih igara Pyeongchang 2018.

Gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine (BHT 1) će od 9. do 25. februara svakodnevno moći pratiti najzanimljivija natjecanja u direktnim prijenosima i snimcima, u noćnim, jutarnjim i ranim popodnevnim satima, u više od 150 sati emitovanja olimpijskih sadržaja, saopćeno je iz Pres službe BHRT.

Prijenos ceremonije svečanog otvaranja će biti u petak od 12.00, a prijenosi takmičenja počinju u subotu već od 8.15 sati.

Iako je do sada bila praksa da prijenosi ovakvih natjecanja budu samo na javnim servisima, tržište se umnogome promijenilo. U “utrku” sada mogu ući i druge tv stanice, koje nisu javni servisi, jer i ovdje novac igra veliku ulogu. No, zahvaljujući racionalnom poslovanju te građanima koji redovno plaćaju RTV taksu, BHRT sada može dio sredstava uložiti u program.

Iako je kupovina tv prava za ZOI bila neizvjesna do samog kraja, BHRT je zadovoljan što će građani BiH na svom javnom servisu moći pratiti nastupe bh. predstavnika, ali i velike sportske zvijezde.

U olimpijskom rasporedu, u Pyeongchangu ali i Gangneungu i Jeongseonu, naći će se sedam sportova i 15 disciplina: skijanje, klizanje, hokej, sankanje, bob, karling i biatlon.

Bosna i Hercegovina participirat će među više od 6.000 sportista iz više od 90 država sa četiri takmičara u alpskim i nordijskim disciplinama, a čast da na ceremoniji otvaranja ponese zastavu naše zemlje pripala je mladoj Elvedini Muzaferija. Uz nju će nastupiti, u alpskim disciplinama još Emir Lokmić, te Tanja Karišik i Mladen Plakalović u skijaškom trčanju, saopćeno je iz Press službe BHT 1.