Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ŽKK Play Off u 2017. ulazi sa još većim ambicijama

zkk_play_off_

Iza ŽKK Play Off je najuspješnija godina od osnivanja kluba.

U 2016. po prvi puta su se okitili titulom prvaka Bosne i Hercegovine, igrali su finale Kupa BiH i ove sezone su jedini predstavnici naše zemlje u regionalnoj WABA ligi u kojoj na najbolji način prezentiraju našu žensku košarku s obzriom da su u dosadašnjem dijelu ovog takmičenja dva puta pobjedili jedan renomirani klub kakav je beogradski Partizan.

U domaćem takmičenju, Play Off i ove sezone sigurno korača ka novoj tituli s obzirom da su trenutno lideri na tabeli bez poraza.

Ono što u Play Off-u s ponosom ističu je podatak da čak deset igračica ovog kluba nastupa u reprezentativnim selekcijama Bosne i Hercegove od čega četiri igraju za A reprezentaciju.

„Naš cilj je da nastavimo s afirmacijom mladih igračica. Ovo je projekat koji traje već tri sezone, djevojke su sa cijelog prostora Bosne i Hercegovine i naš jedini kriterij je kvalitet i da su djevojke potencijalne reprezentativke Bosne i Hercegovine. Mi se trudimo da ih kroz klub afirmišemo kako bi u toku svoje karijere mogle da naprave iskorak i da odu u neki poznati inostrani klub“, kaže Goran Lojo, trener ŽKK Play Off.

U ŽKK Play Off žele da u narednoj godini nadmaše rezultat prethodne sezone. Cilj je jasan, pored titule prvaka BiH, u svoje vitrine žele donijeti pehar pobjednika Kupa BiH, te u WABA ligi ući u samu završnicu takmičenja.

Vjeruju da s ovim rosterom igračica taj cilj mogu ostvariti.

„Iako je u sportu mnogo teže odbraniti trofeje nego ih osvojiti mi se nadamo da ćemo naredne godine biti još uspješniji. Primarni cilj je odbraniti titulu prvaka BiH, a potom osvojiti Kup i pokušati ući na Final four regionalne lige. Mi vjerujemo da imamo snage za tako nešto i trudit ćemo se da taj cilj ostvarimo“, kaže Armin Šećerović, pomoćni trener ŽKK Play Off.