Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatna olimpijka Julia Mancuso najavila kraj karijere

julia-mancuso-10

Četverostruka osvajačica olimpijskih medalja Amerikanka Julia Mancuso (33) objavila je da će završiti karijeru nakon oproštajne trke, u petak, u spustu za Svjetski kup, prenosi Anadolu Agency (AA).

Problemi koje ima sa kukom spriječili su Mancuso da se kvalifikuje za Zimske olimpijske igre narednog mjeseca u Pyeongchangu, ali će ipak, putovati u Južnu Koreju sa izvještačkim timom TV kuće NBC.

“Nažalost nisam osjetila napredak kako bi se mogla ponovo nadmetati s najboljima na svijetu, ali sam ponosna što sam pokušala i borila se do kraja. Teškog srca kažem zbogom skijaškim trkama, ali to radim punog srca“, saopštila je Mancuso.

Amerikanka planira da se u danas spusti niz stazu Olympia delle Tofane u Cortini D'Ampezzo u opuštenom stilu i tako se oprosti od profesionalnog skijanja.

Mancuso je na Olimpijskim igrama osvojila zlato u veleslalomu 2006. godine u Torinu, dva srebra četiri godine kasnije u Vancouveru u spustu i kombinaciji, te bronzu u kombinaciji 2014. u Sochiju. Sa svjetskih prvenstava ima pet medalja, svije srebrne i tri bronzane.