Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatna olimpijka progovorila: I mene je seksualno zlostavljao

simone3333

Poznata američka gimnastičarka i četverostruka olimpijska pobjednica Simone Biles priključila se spisku sportašica koje optužuju bivšeg sportskog ljekara Larryja Nassara za seksualno zlostavljanje.

“Većina vas me poznaje kao mladu, sretnu ženu, nasmiješenu i punu života. Međutim, nedavno sam se osjetila ranjenom i što sam više pokušavala utišati glas u svojoj glavi, on je više odzvanjao. Više me nije strah ispričati svoju priču”, napisala je na svom Twitter profilu 20-godišnja Biles i priznala:

“I ja sam jedna od brojnih osoba koje je seksualno zlostavljao Larry Nassar.”

Nassar je ušao u ljekarski tim gimnastičke reprezentacije SAD-a 1986. Deset godina nakon postao je liječnički koordinator i na toj dužnosti bio je do 2015. godine.

Početkom decembra prošle godine, 54-godišnji ljekar osuđen je na 60 godina zatvora zbog posjedovanja materijala s pedofilskim sadržajem, a ovaj će mjesec ponovno sjesti na optuženičku klupu. Ovaj put sudit će mu se za seksualno zlostavljanje.

Bivšem američkom ljekaru prijeti doživotna kazna jer je protiv njega sada podignuto više od stotinu optužbi za seksualno zlostavljanje.

Osim Simone Biles, njegova zlostavljanja priznale su još tri osvajačice olimpijskog zlata Aly Raisman, McKayla Maroney i Gabby Douglas.

20-godišnjakinja je na OI u Rio de Janeiru osvojila zlato u ekipnom dijelu takmičenja te pojedinačno zlato u konju s hvataljkama, na parteru i u višeboju. Mlada Amerikanka do sada je skupila deset naslova sa svjetskih prvenstava.