Ostali sportovi

Zlatne momke dočekalo 50.000 ljudi (VIDEO/FOTO)

17/08/2015

Kadetske košarkaške reprezentativce Bosne i Hercegovine pred Vječnom vatrom u Sarajevu, prema posljednjim informacijama, večeras je dočekalo više od 60.000 građana koji su u nezapamćenom slavlju u čast prvaka Evrope iz sveg glasa pjevali “Ovo je Bosna”, „Bosna je šampion“…

Košarkaški reprezentativci BiH sa zlatnom medaljom došli su u Titovu ulicu koja je ispunjena građanima sve do naselja Marijin Dvor. Iz autobusa je sa osmijehom na licu i peharom u rukama prvi izašao kapiten Džanan Musa, zvanično najbolji igrač Starog kontinenta do 16 godine, što je izazvalo ovacije građana.

Na balkonu je upriličena bakljada dok je “rijeka” građana skandirala “Šamiponi”. Građanima se prvi obratio Musa koji je sinoć u Litvaniji proglašen najboljim igračem prvenstva.

“Hvala svim što ste došli. Ne znam šta bih rekao osim da je Sarajevo veličanstven grada a zemlja BiH veličanstvena. Svi smo ponosno što smo iz BiH”, kazao je Musa pozivajući navijače da zajedno s njim otpijevaju stihove pjesme “Bosnom behar probeharao”.

Građani su aplauzom pozdravili i selektora kadeta Josipa Pandžu. Reprezentativac Njegoš Sikiraš kazao je da se osjećaj koji je doživio ulaskom u Titovu ulicu, ne može opisati riječima.

“Hvala vam, bez vas ne bismo uspjeli. Želim se zahvaliti podršci sa Pala i iz BiH, širom, volim vas”, poručio je Sikiraš.

Kadetska košarkaška reprezentacija BiH u sinoćnjem finalu EP-a igranom u Kaunasu pobijedila je Litvaniju, rezultatom 85:83, te tako napravila svojevrsnu senzaciju postavši po prvi put kontinentalni šampion.

Slavlje na ulicama glavnog grada BiH kako poručuju navijači bit će nastavljeno do ranih jutarnjih sati.

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.