Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatni bh. odbojkaši poručuju: Idemo po novu titulu

Sabahudin Delalić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u Međugorju je okončala drugu fazu priprema za nastup na evropskom prvenstvu, koje će od 30. septembra do 8. oktobra biti održano njemačkom Warendorfu.

Kapiten bh. tima Sabahudin Delalić izrazio je zadovoljstvo formom i zalaganjem svih igrača tokom priprema.

– Drugi ciklus priprema u Međugorju obavili smo maksimalno dobro i što je najbitnije nema povrijeđenih igrača. Već u ponedjeljak nas očekuje put za Holandiju, gdje ćemo obaviti završnu fazu sedmodnevnih priprema. Maksimalno smo spremni i kao i uvijek idemo na novu, devetu titulu evropskog prvaka. Sve osim zlata za nas je neuspjeh, nećemo dozvoliti da nas neko iznenadi – kazao je
Delalić za Fenu.

Zajedno sa bh. timom u Međugorju se pripremala i selekcija Ukrajine, koja je jedna od ekipa konkurenata za medalju. U nekoliko odigranih kontrolnih međusobnih susreta bh. odbojkaši su Ukrajincima prepustili samo par setova.

Na EP će nastupiti 12 ekipa podijeljnih u tri grupe. Reprezentacija BiH igrat će u B-grupi s ekipama Holandije, Srbije i Mađarske, u A-grupi su Njemačka, Poljska, Hrvatska i Italija, a u C-grupi Rusija, Ukrajina, Latvija i Azerbejdžan.

Uvodni susret na EP-u odbojkaši BiH igraju 2. oktobra protiv Mađarske, zatim protiv Holandije 3. oktobra, a prvu fazu takmičenja završavaju susretom protiv Srbije, 4. oktobra.

Finalni susret na programu je 8. oktobra.