Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rukometno ep

Zmajevi i Francuzi zajedno će kući

norrr

Norveška je pobjedom protiv Francuske osigurala drugi krug takmičenja, baš kao i reprezentacija Portugala. Bosna i Hercegovina i Francuska (18:15) u utorak će igrati samo za treće mjesto

Rukometna reprezentacije Norveške i Francuske odigrale su svoju utakmicu drugog kola Evropskog prvenstva u grupi D.

Slavila je Norveška rezultatom 28:26 i tako šesterostruke svjetske i trostruke evropske prvake poslala kući, zajedno s reprezentacijom BiH.

Norvežani su mnogo bolje otvorili utakmicu, ali se na poluvrijeme otišlo ipak s prednošću Francuza (15:14).

Drugo poluvrijeme bolje su otvorili Francuzi, a nakon samo par minuta igre imali su tri gola prednosti (18:15). No, Norvežani potom prave seriju 5:1 i dolaze do novog preokreta.

Imala je Norveška i tri gola prednosti sedam minuta prije kraja, ali je Francuska napravila seriju 2:0 i smanjila na 26:25. Sjajni Sagosen odveo je Norvešku dvije minute prije kraja do plus tri (28:25) i riješio pitanje pobjednika. Domaćin je slavio rezultatom 28:26. Ovo je najgori rezultat Tricolora na velikim takmičenjima u posljednjih 30 godina.

Nezaustavljivi Sagosen vodio je Norvežane do pobjede s 10 golova (šest u prvom i četiri u drugom poluvremenu), a pratili su ga Joendal s pet te Bjornsen, Gullerud i Reinkind s po četiri gola. S druge strane, Francuzima nije pomogao ni sjajni Fabregas s osam golova, kao ni iskusni 37-godišnji Guigou, koji je zabio pet pogodaka.

Norveška je pobjedom protiv Francuske osigurala drugi krug takmičenja, baš kao i reprezentacija Portugala. Bosna i Hercegovina i Francuska (18:15) u utorak će igrati za treće mjesto koje garantuje odlazak u doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo.