Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zrinjski spreman za novu sezonu: Medić najavljuje borbu za vrh

PresskonferencijaČelikMaskota

Pripremni proces za novu sezonu osvajači Kupa BiH u prošloj sezoni, rukometaši Zrinjskog započeli su prije dva mjeseca na Blidinju. Nakon toga, Plemići su se vratili u Mostar, i trenutno su u fazi odigravanja prijateljskih utakmica.

U novu sezonu, Zrinjski ulazi s izmjenjenim igračkim kadrom, obzirom da su klub napustili Damjan Šarac i Matej Sarajlić, a kao pojačanja dovedeni desno krilo Dario Raguž, desni bek Martino Kordić i golman Goran Anđelić.

Produžen je ugovor s kapitenom Bernardom Mandarićem, čije je iskustvo sigurno bilo od važnosti u protekloj sezoni. Ove godine, rukometna Premijer liga će se igrati u drugačijem formatu u odnosu na prethodnu. Ukupan broj klubova učesnika je 13, a završnog play-offa, odnosno Lige za prvaka i Lige za opstanak neće biti. Kad je u pitanju nastup u Challenge Cup-u, Zrinjski će odmjeriti snage s gruzijskim BSB Batumi.

– Pred nama je zanimljiva sezona. Po mom mišljenju u Premijer ligi imamo pet-šest izjednačenih ekipa i nema izrazitog favorita, kao što je to bio Izviđač prošle sezone. Uz Izviđač, očekujem da u vrhu budu Borac, Bosna Visoko, Vogošća, Derventa, a jedan od kandidata za vrh, je sigurno i Zrinjski, istakao je Medić.