Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zubac: Drago mi je što će pokal Kupa BiH ostati u Hercegovini

HZRKGrude_rukomet

U Grudama se danas igra finale Kupa BiH za rukometašice, a sastaju se ekipe Gruda i Izviđača CO iz Ljubuškog.

Grude su u polufinalu lako pobijedile Miru iz Prijedora, dok je Izviđač CO eliminisao tuzlansko Jedinstvo.

– S Jedinstvom smo odigrali tešku utakmicu. Gubile smo četiri razlike, ali smo se vratile i pobijedile dokazavši da smo ekipa s karakterom. U finalu ćemo ponovo dati maksimum, a neka pobijedi ko bude bolji – izjavila je za Fenu igračica Izviđača CO Dea Vuković, koja je sinoć šest golova „zabila“ ekipi čije je boje branila u prošloj sezoni.

Pobjeda Gruda protiv Mire bila je očekivana, a trenerica prvakinja BiH Zlata Zubac kaže da je prilikom žrijebanja njen klub imao sreće.

– Dobili smo lakšeg protivnika, dok su Izviđač CO i Jedinstvo odigrali zanimljivu i tešku utakmicu. Pobjednički sastav je veoma dobro odigrao posljednju četvrtinu susreta. U finalu također očekujem zanimljivu borbu. Jedna je utakmica, svi će dati sve od sebe, a neka pobijedi bolji. Kako god bilo, drago mi je da će pokal Kupa BiH ostati u Hercegovini – kaže Zubac za Fenu.

U povijesti su rukometašice Izviđača CO osvojile tri trofeja Kupa BiH, ali su dva posljednja pripala igračicama Gruda, četverostrukih porvakinja BiH, ekipe koja je neporažena u 92. utakmice u nizu.

Finalna utakmica Kupa BiH Grude – Izviđač CO igra se danas od 17.00 sati uz prijenos na BHT1.