Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zvekić: Možemo PAOK-u pokvariti planove

Jedinstvo_atlasrelax_tuzlaa

Rukometašice Jedinstva AtlasRelaxa danas u Solunu igraju prvu utakmicu 3. kola Challenge kupa protiv PAOK-a.

Jutros su trebale imati drugi, relaksirajući trening, ali su odustale zbog toga što je dvorana prilično udaljena od hotela u kojem su smještene. Već u 15.00 sati po našem vremenu igraju utakmicu, prvu u EHF kupovima poslije 2009. godine.

– Umjesto treninga igračice su krenule u laganu šetnju, mada se vrijeme pokvarilo. Pada kiša i puše vjetar. Već u 12,30 sati imamo zakazan ručak, a odmah zatim polazimo u sportsku dvoranu. Nama se još niko iz domaćeg kluba nije javio, a osoba koja je zadužena da bude naš domaćin je, kako smo čuli, iz šahovskog kluba koji je, kao i rukometni, član velike PAOK-ove sportske porodice – izjavio je za Fenu sportski direktor Jedinstva AtlasRelaxa Elmir Grabčanović.

U taboru Tuzlanki vlada dobro raspoloženje. Svima je jasno da je PAOK favorit, jer je ovaj grčki klub od 2011. godine stalni učesnik EHF kupova. U sastavu imaju tri Makedonke – Marija Nikolić, Simona Stojkovska i golmanica Mateja Serafimovska, zatim, Rumunku Elenu Ciobanu koja je, iako u 35. godini, udarna snaga PAOK-a, te Dankinju srpskog porijekla Nedu Jurišić.

Imaju i Tuzlanke svoje adute, a najveći je svakako Admira Zvekić, prvi strijelac ekipe koja se potpuno oporavila od povrede.

– Iako smo prevalile dug put, nije bilo toliko naporno, sve je prošlo kako treba. Mali umor se osjeti, ali u ekipi vlada odlična atmosfera. Sinoć smo imali trening. Upoznale smo dvoranu, dodatno smo se pripremile. Vjerujem da ćemo utakmicu dočekati u dobrom raspoloženju, a zalaganjem na terenu možemo pokvariti planove protivničkoj ekipi – izjavila je Zvekić za Fenu.

Utakmica PAOK – Jedinstvo AtlasRelax igra se danas od 15.00 sati. Uzvratni susret je 19. novembra u tuzlanskom Mejdanu.