država se mora uključiti

Zvizdić uputio inicijativu da Vijeće ministara izdvoji 300.000 KM za nastupa košarkaških selekcija BiH

kosarkasi bih (1)

U obrazloženju inicijative Zvizdić je naveo da u ponedjeljak ističe krajnji rok za kupovinu avionskih karata za put u Australiju, jer bi u suprotnom došao u pitanje nastup na SP-u

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je poslaničku inicijativu u kojoj traži da Vijeće ministara BiH izdvoji 300.000 KM za finansiranje nastupa svih košarkaških selekcija BiH.

Čestitao je Vladi Kantona Sarajevo koja je najavila izdvajanje sredstava za odlazak ženske košarkaške reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Australiju.

No, podcrtao je da je riječ o državnim selekcijama te da se državni nivo mora uključiti u rješavanje ovog problema.

U obrazloženju inicijative Zvizdić je naveo da u ponedjeljak ističe krajnji rok za kupovinu avionskih karata za put u Australiju, jer bi u suprotnom došao u pitanje nastup na SP-u.

– Nije potrebno trošiti riječi na to kakva bi sramota za državu biH i za sport u cjelosti bila eliminacija naše reprezentacije sa tako prestižnog takmičenja – napisao je Zvidzić.

Dodao je da je potrebno dodatan iznos sredstava osigurati i za učešće muške reprezentacije BiH na EP-u u septembru te ostale selekcije koje nastupaju u raznim takmičenjima.