Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Sport

Počeo 2. Kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope

03/06/2015

U sportskom centru Belvedere u bugarskom gradu Bansko počeo je drugi Kongres sportskih novinara jugoistočne Evrope (SEESJA) na kojem sudjeluje 10 članica ove organizacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Mađarske, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore, Grčke i Makedonije.

[pull_quote_right]Trećeg dan kongresa SEESJA predviđena je konferencija o antidopingu[/pull_quote_right]

Prvog radnog dana Kongresa, kojim predsjedava Nikola Lipovac, razgovaralo se o dosadašnjim rezultatima ove asocijacije sportskih novinara i budućim kratkoročnim aktivnostima. Predsjednik AIPS-a Evrope Yannis Darras (Janis Daras) čestitajući na uspješnim akcijama i programima istakao je da je SEESJA među uspješnijim evropskim regionalnim organizacijama sa velikim brojem članova. On je naglasio da će od AIPS-a Evrope uslijediti puno veća podrška programima SEESJA u narednom periodu, posebno na pomoći edukaciji mladih novinara i zajedničkim akcijama praćenja sportskih događaja.

Tokom održavanja Kongresa kao gosti učestvuju i poznati bivši sportisti, a održava se i tradicionalni sportski susreti ekipa svake učesnice.

Trećeg dan kongresa SEESJA predviđena je konferencija o antidopingu te podjela nagrada najuspjenim u sportskim takmičenjima novinara.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.