Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija upala u kuće i stanove braće Mamić

Hvar, 29.07.2012 – Braca Zdravko i Zoran Mamic prosetali Hvarskom rivom i uputili se prema uvali Zdrilca

Policija je u četvrtak rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića.

Akciju je pokrenuo USKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza. Kako javljaju hrvatski mediji, braću Mamić navodno istražuju zbog utaje poreza od transfera Luke Modrića i Milana Badelja.

Riječ je o transferu iz Tottenhama u Real Madrid koji je finaliziran u julu 2012. godine, i od kojeg je Dinamo dobio 2,5 miliona eura. Tottenham u kojem je Modrić tada igrao od Reala je pak utržio 35 miliona funti.

Modrić je četiri godine ranije za 25 miliona eura prodan iz Dinama Tottenhamu. Nakon Eduarda i Ćorluke, Luka se 2008. otisnuo na Otok. U Tottenhamu je brzo postao gazda i skrenuo pozornost na sebe.

Ferguson ga je htio na Old Traffordu, dok je Roman Abramovič bio spreman duboko zaroniti rukom u džep. Međutim, Levy nije htio ni čuti da proda Luku nekome na Otoku. A onda se javio Real Madrid.

Istovremeno s prelaskom Modrića u Real, Mamić je odlučio iz Dinama pustiti Milana Badelja koji je imao veliku želju okušati se u Evropi. Tvrdio je da je prerastao HNL, a za nastavak karijere odabrao je njemački HSV. Transfer je bio vrijedan četiri miliona eura.

Istraživani su i sponzorski ugovori Zagrebačkog holdinga i Dinama. Radilo se o ukupno 30 miliona kuna u godišnjim isplatama od po 7,5 miliona .

Čedo Prodanović, advokat Zdravka Mamića, javio se za N1 i potvrdio da se nalazi na licu mjesta, u kući Zdravka Mamića gdje je u toku pretres.

Zdravko i Zoran Mamić trenutno se nalaze u Sloveniji na pripremama s Dinamom.