Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fudbaler Besiktasa

Ajdin Hasić o pozivu u reprezentaciju BiH: Zbog toga sam počeo trenirati fudbal

Ajdin Hasic

Ovo je ispunjenje mog dječačkog sna, rekao ja Ajdin Hasić, fudbaler Besiktasa iz Istanbula nakon što je stigao prvi put na okupljanje fudbalskih ”A” reprezentativaca Bosne i Hercegovine

Ajdin Hasić, fudbaler Besiktasa iz Istanbula stigao je prvi put na okupljanje fudbalskih ”A” reprezentativaca Bosne i Hercegovine.

Nakon što je u oktobru odigrao utakmicu sa mladu reprezentaciju BiH, nekadašnji kapiten ”U-19” selekcije, dobio je poziv selektora Dušana Bajevića za predstojeće susrete seniorskog državnog tima protiv Irana, Holandije i Italije.

”Prije svega, ovo je ispunjenje mog dječačkog sna i ono zbog čega sam počeo da treniram fudbal. Jako sam sretan što sam ovdje. Nadam se da ću dobiti priliku”, rekao je Hasić, prenosi Anadolu Agency (AA).

Reprezentativci BiH od juče se okupljaju na Ilidži pred test meč s Iranom, kao i dva preostala u elitnoj UEFA Ligi nacija ”A”, s Holandijom u Amsterdamu 15. novembra te tri dana kasnije kada će BiH dočekati Italiju na stadionu “Grbavica” u Sarajevu.

Stručni štab predvođen selektorom Bajevićem suočen je s brojnim problemima zbog otkaza dolazaka igrača sa spiska, što zbog zaraze koronavirusom, što zbog povreda.