Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. reprezentativac

Amaru Dediću poraz je teško pao: “Pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć”

amar dedić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Amar Dedić, koji je sinoć do povrede bio jedan od najboljih u dresu reprezentacije BiH, danas se oglasio porukom na društvenim mrežama

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zenici od selekcije Ukrajine sa 1:2, u susretu polufinala baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo ove godine u Njemačkoj.

Nogometaši BiH tako su propustili i posljednju priliku da se plasiraju na Euro. Iako su imali prednost do 85. minute, nogometaši BiH su na kraju pretrpjeli popraz s obzirom na to da su Ukrajinci za tri minute došli do preokreta.

Podsjetimo, BiH je povela u 57. minuti autogolom Matvienka. Izjednačio je Yaremchuk u 85., a tri minute kasnije Dovbyk donio preokret svojoj selekciji.

Amar Dedić, koji je sinoć do povrede bio jedan od najboljih u dresu reprezentacije BiH, danas se oglasio porukom na društvenim mrežama.

“Pokušavam se nekako sabrati i naći riječi za ono sinoć… Nakon svega sto je se izdešavalo u zadnjih par mjeseci, od razočarenja i bolnih momenata, ova ekipa je se sastala sa jednim ciljem, da obraduje svu naciju i sav naš narod širom svijeta. Bili smo jako blizu da ostvarimo san. Realno, zaslužila je ova nacija to, a pogotovo ekipa koja je pokazala sinoć kako se bori i igra srcem za svoju domovinu.”, napisao je Dedić, te dodao:

“Nikada ne smijemo gubiti nadu…Trebamo vašu podršku!!! Čvrsto vjerujem i siguran sam, da će ova ekipa u budućnosti borit se do zadnjeg da ostvari veliki uspijeh za našu BiH.”