Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nova povreda

Anel Ahmedhodžić neće se pojaviti ni na sljedećem okupljanju reprezentacije BiH

dzeko ahmedhodzic
FOTO: NSBiH
Džeko i Ahmedhodžić

Bh. defanzivac Anel Ahmedhodžić je već propustio posljednja dva okupljanja zbog nesporazuma sa Nogometnim savezom BiH

Anel Ahmedhodžić se povrijedio uoči utakmice njegovog Sheffield Uniteda protiv Manchester Uniteda i našeg reprezentativca očekuje duža pauza.

Kako javljaju engleski mediji, Ahmedhodžić će s terena odsustvovati najmanje mjesec, što znači da će propustiti i posljednje utakmice reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro.

Bh. defanzivac je već propustio posljednja dva okupljanja zbog nesporazuma sa N/FS BiH, ali se očekivalo da će se pridružiti Zmajevima pred utakmice sa Luksemburgom i Slovačkom .

-Iako ne postoji zvanična potvrda povrede Anela Ahmedhodžića, defanzivac je ranije imao problema s povredom mišića zbog čega je propustio utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine – piše “YorkshireLive” koji nije prognozirao koliko će Zmaj izostajati.

„The Sun“ javlja da će biti sve jasnije nakon pregleda koji će Anel Ahmedhodžić obaviti ubrzo.

Ali najvjerovatnije će biti van terena do sredine decembra.

Hoće li Anel Ahmedhodžić igrati u baražu?

Bosna i Hercegovina je, podsjećamo, pod palicom Bugarina Ivayla Peteva osvojila prvo mjesto u Ligi nacija i time osigurala učešće u baražu za Evropsko prvenstvo.

Nakon katastrofalnih kvalifikacija, taj baraž je Zmajevima ostao jedina nada u plasman na Euro.

Sada se već ozbiljnije nazire rival BiH u polufinalu baraža, u kojem će naš nacionalni tim gotovo sigurno biti domaćin. Radi se o selekciji Finske, koja bi tako u martu trebala da gostuje u Zenici, na Bilinom polju.

Iako postoje još utakmice u novembru koje mogu promijeniti raspored, izvjesno je da će drugi polufinalni par činiti Ukrajina i Izrael, koji su odranije poznati kao potencijalni rivali BiH u baražu. Hoće li tada ponovo vidjeti Ahmedhodžića u reprezentativnom dresu?