Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

begović za bbc

Bajević, Cviko i Musa sutra idu u goste Begoviću i Kruniću

asmir-begovic-milan-intervju (1)

Milana sutra (9. februar – 20,45 sati) igra veliki gradski derbi protiv Intera kojem će prisustvovati Duško Bajević, Rusmir Cviko i Slaven Musa, selektor i treneri našeg državnog tima

Naš reprezentativni golman Asmir Begović, kojeg je u zimskom prijelaznom roku Bornmut posudio italijanskom velikanu Milanu, želi da svojim iskustvom pomogne mladom timi “Rosonera”.

– Koliko mi je trebalo da prihvatim ponudu Milana? Pet minuta, rekao je Begović u intervjuu za BBC, te dodao:

– Imao sam mnogo opcija za nastavak karijere, ali kada je došao poziv iz Milana, odmah sam ga prihvatio. Dobio sam šansu da budem član jednog od najvećih klubova na svijetu. Kada mi se ukazala ova prilika odmah sam je prihvatio. Milan ima veoma mlad tim kojem je potrebno liderstvo i iskustvo. Ovdje sam da svojim iskustvom pomognem na terenu, ali i izvan njega.

Ističe da je liderstvo donio Zlatan Ibrahimović.

– Ibra je donio liderstvo u našu ekipu. Fantastičan je momak i veliki profesionalac. On je primjer za sve. Nastoji da iz svakog igrača izvuče maksimum, konstatuje Begović.

Milana sutra (9. februar – 20,45 sati) igra veliki gradski derbi protiv Intera kojem će prisustvovati Duško Bajević, Rusmir Cviko i Slaven Musa, selektor i treneri našeg državnog tima.

Nakon utakmice selektor i njegovi asistenti obavit će razgovor sa našim reprezentativcima iz Milana – Begovićem i Radetom Krunićem.