Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

IO NSBiH

Bajević v.d. selektora za utakmice baraža za EURO 2020?

bajevic reprezentacija zmajevi

IO NSBiH usvojio ”plan aktivnosti za imenovanje selektora reprezentacije BiH”

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) usvojen je ”plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije”, kao i ”hodogram priprema za utakmice baraža”, saopšteno je iz NSBiH.

Sjednica IO NSBiH je održana pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, a prisustvovali su joj svi članovi, njih 15, kao i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Dušan Bajević i Sead Kajtaz, javlja Anadolu Agency (AA).

Upravo Bajević u javnosti se spominje kao jedan od najzbiljnijih kandidata za nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi BiH, sa kojim je NSBiH saradnju sporazumno raskinuo prošlog mjeseca poslije neuspjeha u kvalifikacijama za EURO 2020.

Prema određenim informacijama, Bajević bi mogao biti v.d. selektora za utakmice baraža za EURO 2020 koje će se igrati u martu naredne godine.

BiH će u polufinalu grupe ”B” biti domaćin Sjevernoj Irskoj 26. marta. Ukoliko pobijedi, pet dana kasnije, takođe u BiH, u finalnom meču za odlazak na kontinentalni šampionat ugostit će Republiku Irsku ili Slovačku.

Između ostalog, na današnjoj sjednici IO NSBiH usvojen je ”plan testiranja, praćenja i evaluacija antropološkog statusa i situacione efikasnosti igrača reprezentativnih selekcija BiH”, kao i ”informacija o finansijskoj situaciji i marketinškim aktivnostima”.