Reprezentacija

IO NSBiH

Bajević v.d. selektora za utakmice baraža za EURO 2020?

12/12/2019

IO NSBiH usvojio ”plan aktivnosti za imenovanje selektora reprezentacije BiH”

Na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) usvojen je ”plan aktivnosti za imenovanje selektora A reprezentacije”, kao i ”hodogram priprema za utakmice baraža”, saopšteno je iz NSBiH.

Sjednica IO NSBiH je održana pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića, a prisustvovali su joj svi članovi, njih 15, kao i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Dušan Bajević i Sead Kajtaz, javlja Anadolu Agency (AA).

Upravo Bajević u javnosti se spominje kao jedan od najzbiljnijih kandidata za nasljednika Roberta Prosinečkog na klupi BiH, sa kojim je NSBiH saradnju sporazumno raskinuo prošlog mjeseca poslije neuspjeha u kvalifikacijama za EURO 2020.

Prema određenim informacijama, Bajević bi mogao biti v.d. selektora za utakmice baraža za EURO 2020 koje će se igrati u martu naredne godine.

BiH će u polufinalu grupe ”B” biti domaćin Sjevernoj Irskoj 26. marta. Ukoliko pobijedi, pet dana kasnije, takođe u BiH, u finalnom meču za odlazak na kontinentalni šampionat ugostit će Republiku Irsku ili Slovačku.

Između ostalog, na današnjoj sjednici IO NSBiH usvojen je ”plan testiranja, praćenja i evaluacija antropološkog statusa i situacione efikasnosti igrača reprezentativnih selekcija BiH”, kao i ”informacija o finansijskoj situaciji i marketinškim aktivnostima”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.