Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bivši zmaj

Bajramović: Žao mi je Save i igrača, ali mi je zbog jedne stvari posebno drago

Zlatan Bajramović
Foto: Screenshot/Arhiv
Zlatan Bajramović

Vrijeme Dedića, Ahmedhodžića, Barišića, Tahirovića i ostalih tek dolazi. Svi redom su u ranim dvadesetim, a već sa puno iskustva. Da njihovo vrijeme tek dolazi slaže se i Bajramović

Pomoćni trener Karlsruhea i nekadašnji reprezentativac BiH Zlatan Bajramović, u intervjuu za Reprezentacija.ba portal govorio je o nedavnom baražu, koji je BIh izgubila od Ukrajine rezultatom 1:2.

– Nemamo sreće kada su baraži u pitanju. Sjetite se Portugala, dva puta smo igrali protiv njih, a sada nažalost nismo uspjeli ni protiv Ukrajine. Ne, ne bih gledao sve to na negativan način. Meni je posebno drago što sam vidio želju kod igrača, trudili su se. OK, igra nije bila spektakularna, ali ako želiš nešto lijepo onda idi u kino i gledaj film. U fudbalu treba biti strpljiv. Do samog finiša utakmice pitanje je jesu li Ukrajinci imali ijednu šansu. Šteta je što smo onako prokockali vodstvo. Žao mi je igrača, Save…, svakoga, kaže Zlatan Bajramović.

Na pitanje da li ponovo treba mijenjati selektora i tražiti nešto novo, odgovorio je:

Vrijeme je za mlade

– I ja sam trener, znam kakav je to posao, pa zbog toga neću ni da se upuštam u te priče. Ružno je. Ko god je došao, poželio sam mu sreću i tako će uvijek biti, a ljudi koji su na funkcijama neka odlučuju šta i kako dalje. Mislim da svi mi moramo biti realniji. Reprezentacija Bosne i Hercegovine nema kvalitet koji je imala prije deset godina, glavni igrači su već u godinama, dolaze mlađi. Potrebno je strpljenje, smatra Bajramović.

Vrijeme Dedića, Ahmedhodžića, Barišića, Tahirovića i ostalih tek dolazi. Svi redom su u ranim dvadesetim, a već sa puno iskustva. Da njihovo vrijeme tek dolazi slaže se i Bajramović.

– Ni ja nisam odmah igrao u Schalkeu, probijao sam se kroz St. Pauli, pa Freiburg… Ne može ništa preko noći. To su igrači koji manje-više igraju u dobrim klubovima, standardni su, a siguran sam da će se tek razvijati. Koliko god bio važan, ne treba uvijek ni u prvi plan stavljati taj rezultat i plasman na veliko takmičenje. Puno je važnije da se napravi tim u pravom smislu te riječi. Treba vidjeti kakvi su planovi Džeke, Pjanića…, bilo bi super da nastave, pa da se napravi pozitivno ozračje u i oko reprezentacije. E, onda se možeš nadati nečemu.