Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Engleski mediji

Baraž će opet biti pomjeren, a Zmajevi će igrati pred praznim tribinama

zmajevi atina vrnajes (4)

U ovom trenutku postoje dvije opcije

Kako pišu engleski mediji, baraži za plasman na Euro 2020. ili bolje rečeno Euro 2021. bit će odloženi za jesen. No, sada su u opticaju novi termini.

U ovom trenutku postoje dvije opcije, oktobar ili novembar, tačnije niko od učesnika, ukupno ih je 16, ne želi da prvi meč poslije skidanja zabrane bude takmičarska utakmica.

Plan je zbog toga sljedeći – mnoge reprezentacije su navodno već sugerisale da radije ne bi igrale u septembru polufinale play-offa Lige nacija, a taj termin bi iskoristili za jedan prijateljski meč, da bi u oktobru igrali polufinale i onda u novembru odlučujući meč za plasman na završni turnir koji je odložen za godinu dana.

Loša vijest za Zmajeve jeste što što postoji velika mogućnost da mečevi budu igrani pred praznim tribinama u meču protiv Sjeverne Irske.

Niko jasno ne zna kako će se razvijati virus, ali ta mogućnost je vrlo realna, zbog britanskih reprezentacija. Naime na ostrvu će, kako sada stvari stoje, sve mečeve do kraja 2020. igrati pred praznim tribinama, a kako bi se izbrisala prednost koju bi imali drugi timovi, razmišlja se da svi dueli baraža budu igrani bez gledalaca.