Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

razumijemo ljutnju

Barbarez zaboravio poželjeti sreću Zmajevima i Petevu?!

sergej

Nakon sjednice čelnici Saveza su objelodanili kako uskoro kreću u potragu i za tehničkim direktorom reprezentacija, te kako će na tu temu pričati i sa Sergejom Barbarezom, koji je bio jedan od kandidata za selektora

Nogometna reprezentacija BiH jučer je dobila selektora. Izvršni odbor NSBiH bez glasova protiv imenovao je bugarskog trenera Ivayla Peteva za selektora.

Petev je bio jedini kandidat kojeg je Izvršnom odboru predložila petočlana Komisija za izbor selektora u sastavu Elvedin Begić, Irfan Durić, Milorad Sofrenić, Vico Zlejković i Ivan Beus.

S Petevom je dogovorena saradnja na “2+2” godine.

Nakon sjednice čelnici Saveza su objelodanili kako uskoro kreću u potragu i za tehničkim direktorom reprezentacija, te kako će na tu temu pričati i sa Sergejom Barbarezom, koji je bio jedan od kandidata za selektora.

Nakon te informacije ekspresno se oglasio i legendarni Mostarac, poručivši kako ne želi da se njegovo ime više povezuje s NSBiH. Iz Barbarezove izjave mogla se osjetiti ljutnja, što je pomalo i očekivano s obzirom da nije izabran za selektora.

“Ja sam u ovu situaciju sam ušao, jer sam pozvan bio, a ne zato što sam se nudio ili kandidovao (ponavljam se). Još jednom se pokazalo da stvari nisu čiste i da se radi o neozbiljnim ljudima i neozbiljnoj organizaciji (spominjanje moga imena i poslje izbora ). Zato ne želim da se moje ime više povezuje sa NSBiH. Htio sam pomoći i biti uz reprezentaciju u bilo kojem obliku, nije važno da li kao selektor, direktor ili nešto treće. Ali ne želim da se moje ime koristi u svrhe radi tuđih interesa!!! Reprezentaciju volim, uvijek sam joj na raspolaganju i nastavljam sanjati svoje snove da sam dio nje, ali u neka bolja vremena, a ne dok se stvari ovako rade!!!”

Niko ne sumnja u to da Barbarez voli reprezentaciju. Razumijemo i da je Barba ljut na ljude koji su ga gurnuli u cijelu priču, očito mu dajući lažnu sliku i nadu.

Ali nas čudi da niti u jednom od dva svoja obraćanja, nakon što je postalo jasno da neće biti selektor i da nema podršku ljudi u Savezu, nije poželio uspjeh i sreću reprezentaciji i novom selektoru u predstojećim Kvalifikacijama za SP koje startaju u martu. Ako ne zbog činjenice da mu je uspjeh Zmajeva iznad svega, pa i lične sujete, onda barem iz kurtoazije, kako je običaj u ovakvim situacijama. Ako je Barbarez zaboravio, nikad nije kasno da to uradi. Njegova podrška Zamajevima i novom selektoru, poruka navijačima koji ga smatraju božanstvom, uvijek je dobrodošla i itekako značajna!