Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević do večeras očekuje sve igrače osim Đurića i Šunjića

milan djuric patria(2)

Nogometaši BiH okupljaju se danas u Briselu gdje će se pripremati za kvalifikacijski meč sa Belgijom, a u hotelu “Dolce la Hulpe” gdje je smješten bh. tim od jutros je radno.

Stručni štab u sali za sastanke analizira koliko je ko igrao tokom vikenda, na velikoj tabli ispisana su vremena dolazaka svih reprezentativaca, pa će shodno tome i termin današnjeg treninga biti pomjeren za oko pola sata i počet će u 17.30.

Selektor Mehmed Baždarević ništa ne prepušta slučaju, sve je spremno za dolazak igrača a kasnit će jedino Đurić i Šunjić.

– Za sada nemamo nikakvih novosti, svi su bili na terenu, što se tiče dolazaka i povreda za sada nemamo loših vijesti. Ja se nadam da će danas u toka dana, odnosno do večeras svi biti ovdje osim Milana Đurića koji ima privatnih obaveza i Tonija Šunjića koji igra večeras. Sutra u 12 sati bit ćemo kompletni i nadam se da ćemo moći odraditi sve što smo planirali i biti spremni u petak za ono zbog čega smo ovdje – kazao je Baždarević.

Ističe da je cilj da sve igrače dovede na isti nivo.

– Do srijede svi moraju biti na istom nivou, odmorni i spremni da odrade jednu takmičku zamisao koju smo pripremili i o čemu naravno ne bih sada govorio. Ono što je specifično, to je da igramo dvije utakmice jako blizu i moramo spremiti ovu prvu i razmišljati o utakmici sa Kiprom koja je izuzetno važna – dodao je.

Za Belgiju navodi da se radi o izuzetno kvalitetnoj ekipi, jednoj od najboljih na svijetu.

– Oni su u stanju da iz dvije prilike naprave probleme, postignu golove. Na nama je da odigramo jednu dobru utakmicu, kompletnu na tehničkom i taktičkom planu. Razliku može napraviti i ta želja i jedna velika borbenost. Obaveza svih je da pruže maksimum, neće biti lako ali ako damo sve od sebe onda i rezultat neće izostati – zaključio je selektor bh. tima.