Baždarević: Dugo nisam bio sretniji, imam jednu lijepu vijest

SOCCER WC 2018 QUALIFICATION BELGIUM BOSNIA PC

Polako se bliži 7. oktobar i susret nogometne reprezentacije BiH sa Belgijom. Selektor Mehmed Baždarević obilazi naše reprezentativce.

– Odavno nisam napustio jedan stadion zadovoljniji. Bio sam u Marseju, gdje sam na Veledromu gledao večernji meč između Olimpika i Rena (1:3). Išao sam da gledam Sanjina Prcića i Veledrom sam napustio zaista prezadovoljan. Da budem iskren, ne pamtim kada sam Prcića gledao u ovakvom izdanju kao sinoć, kaže kaže Baždarević za Dnevni avaz.

Meša je u subotu bio planirao da ide u Škotsku, da se na licu mjesta uvjeri u formu Joze Šimunovića, koji nosi dres Seltika.

“Nisam otišao. Iznenada sam promijenio odluku i odgodio putovanje, jer sam smatrao da mi je važnije da vidim u kakvoj je formi Prcić. Na kraju se to pokazalo kao pun pogodak, jer sam vidio jednog novog Prcića, a iz Glazgova je stigla vijest da je Šimunović igrao, da su ga čelnici Seltika sačuvali izmjenom”, rekao je Baždarević i dodao da nam “treba neko maestralan protiv Belgije, neko na koga ne očekujemo da briljira, ali da odigra kao nikada do sad”.