Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Džeko će vjerovatno biti spreman, nećemo ići na bod

begovic-bazdarevic

Izgubili smo u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2016 od ekipe koja igra dobar fudbal. Ipak, nećemo kalkulisati. Nadigravati ćemo se. Neće biti u startu opcija na idemo na bod. Ovdje hoćemo da igramo i učinimo sve da odemo u baraž, rekao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj konferenciji za medije uoči sutrašnjeg meča s Kiprom, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Nikozije.

“Rekli smo i ponovit ću, čekamo večerašnji trening i vidjet ćemo ko će biti spreman za utakmicu. Kada je u pitanju Edin Džeko velike su šanse da igra sutra. Da li će početi susret i koliko će igrati to ću odlučiti nakon konsultacija s medicinskim štabom”, odgovorio je Baždarević na pitanje da li će nastupiti Džeko.

No, najavio je da neće biti velikih promjena u ekipi u odnosu na meč sa Velsom, kojeg je BiH dobila rezultatom 2:0 u subotu navečer u devetom kvalifikacionom kolu kada su za Baždarevićeve igrače odškrinuta vrata baraža.

[yuzo_related]

“Inovacija neće biti. Svi su dobro odradili jučerašnji trening. Najvažnije je da su spremni za utakmicu protiv protivnika za baraž. Najmanji problem je kojih će 11 igrati”, naglasio je Baždarević.

I Asmir Begović, golman BiH, optimista je pred duel odluke.

“Pozitivno raspoloženje je u ekipi. Vratili smo samopouzdanje nakon pobjede nad Velsom i spremni smo za Kipar. Atmosfera u ekipi je dobra, čeka nas teška utakmica. Međutim, takve utakmice igrači žele. Bolje je da je pun stadion, nego prazan i da je dosadno. Nadam se dobroj atmosferi na stadionu, dobroj utakmici i plasmanu u baraž”, govorio je Begović, prenosi Anadolu Agency.

Po okončanju konferencije za medije, bh. reprezentativci imali su i oficijelni trening pred utakmica 10. kola kvalifikacija za EURO 2016 sa Kiprom, a koju će odigrati sutra na stadionu GSP Arena u Nikoziji sa početkom u 20.45 sati po srednjeevropskom, odnosno 21.45 po lokalnom vremenu.

BiH za plasman u baraž treba bod ukoliko Belgija na svom terenu pobijedi Izrael. U slučaju da Izrael slavi u Belgiji, onda izabranici selektora Mehmeda Baždarevića moraju pobijediti, ovdje u kiparskoj prijestolnici.