Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Estonija je ozbiljna ekipa, a mi moramo biti ozbiljniji i agresivniji

bazdarevic trening3

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za prvi meč u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, koji će izabranici Mehmeda Baždarevića 6. septembra igrati protiv Estonije. Igrači su pristigli na trening kamp Fudbalskog kuba Sarajevo u Butmiru, piše Anadolu Agency (AA).

Selektor Mehmed Baždarević je kazao kako se zasad sve odvija po planu, svi igrači su stigli osim Milana Đurića koji večeras igra utakmicu, te Ibrahima Šehića čiji dolazak se očekuje u večernjim satima.

“Koliko sam mogao vidjeti, svi su igrači tu. Trenirat ćemo u tri grupe”, rekao je Baždarević.

bazdarevic trening4

Baždarević je istakao kako je ranije povrijeđeni Miralem Pjanić sada spreman za utakmicu.

“On je sa doktorima i mislim da nema nikakvih problema, mislim da će biti sto posto spreman i za trening i za sve ono što nas čeka do utakmice. Ono što vidim, zadovoljan sam, raspoloženje je dobro, spremni su, mislim da nema problema što se tiče povreda, željni su igranja. Vidjet ćemo nakon prvog treninga kako stvari stoje”, dodao je Baždarević.

Utakmica protiv Estonije igra se u Zenici šestog septembra. Govoreći o tome, Baždarević dodaje da je ekipa upoznata sa tom selekcijom koja se ne bi smjela podcijeniti.

“Davno smo igrali protiv njih, tad smo pobijedili, sada je novo vrijeme, to je ekipa koju pratimo dva, tri mjeseca. Mislim da tu neće biti iznenađenja ali radi se o jednoj vrlo ozbiljnoj ekipi, naša zadaća je da budemo još ozbiljniji, agresivniji. To je prva utakmica i taj prvi korak mora biti ozbiljan, kvalitetan i hrabar. Ne smijemo ih podcijeniti, najviše pažnje sada moramo posvetiti pripremama”, poručio je Baždarević.

bazdarevic trening5

Cocalić i Duljević očekuju minutažu –

Baždarević je pozvao 26 igrača za meč protiv Estonije. Edin Cocalić vjeruje da će bh. selekcija kvalifikacije započeti pobjedom.

“Tu sam, očekujem i nadam se da će treninzi biti kvalitetni, da ćemo se truditi maksimalno što bolje kako bi trener odredio na kraju 11 najspremnijih, svi smo tu, svi očekujemo da igramo. Najbitnije da smo svi sto posto usmjereni na ostvarenje cilja”, rekao je Cocalić.

Reprezentacija BiH je proteklih mjeseci, kako dodaje, pokazala neka nova imena i nove snage što se pokazalo na Kirin kupu u Japanu.

trening reprezentacija345

Nakon susreta s Estonijom, u drugom i trećem kolu bh. reprezentacija igra protiv Belgije u gostima (7. oktobar) i protiv Kipra (10. oktobar).

Haris Duljević naglašava da je atmosfera među igračima odlična.

“Drago mi je što sam ponovo na spisku selektora, na nama je da se što bolje spremimo za utakmicu, naravno da neće biti lako, nadam se da ćemo dati svoj maksimum. Igramo kući, favoriti smo ali to trebamo pokazati na terenu, nadam se pobjedu. Atmosfera je super, vjerujem da ćemo tako i nastaviti. Kao i svaki igrač, nadam se određenoj minutaži, selektor će izabrati 11 najboljih”, rekao je Duljević.