Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević nakon Kipra: Džeko i Đurić su radili jedan za drugog

bazdarevic

Nogometna reprezentacija BiH slavila je golovima Edina Džeke s 2:0 protv Kipra u trećem kolu kvalifikacija za SP u Rusiji.

Nakon utakmice selektor Mehmed Baždarević bio je sretan, ali ne i euforičan. Čini se da je svjestan da ga 13. novembra čeka pravi ispit, onaj protiv Grčke, sada je već izvjesno direktnog konkurenta za drugu poziciju.

“Mislim da je pobjeda zaslužena i lijepa. Mislim da su igrači zaslužili sve čestitke. Sve su učinili da večeras pobijedimo, i nadam se nastavimo još bolje ubuduće u kvalifikacijama, bile su prve riječi selektora Baždarevića nakon trijumfa protiv Kipra.

Na pitanje kako je zadovoljan dvojcem Džeko – Đurić koji je zaigrao zajedno od prve minute, Baždarević je kazao:

“Odlično. Pobjeda je mogla biti još ubjedljivija. Odradili su dobro svoj posao. Zbog teškog terena, u drugom dijelu počeli smo igrati malo dužim loptama. Obojica su radili jedan za drugog. Džeko je bio taj koji je zabio i sve je ispalo sjajno.”

Baždarević je ovaj put sjajno pogodio s izmjena. Utakmicu je prelomio ulazak Izeta Hajrovića, a u sve se brzo uklopio Sven Tino Sušić koji je ušao nešto kasnije. Obojica su do sada bili “na ledu”.

“Mi želimo da imamo ekipu. Onaj koji uđe i dvije minute treba da da sve od sebe. Drago mi je zbog Hajrovića i Sušića. Znate kako, kada ispadne dobro, kažete bravo na izmjenama, a kad ispadne loše onda je selektor promašio. Ponavljam, drago mi je zbog njih dvojice, još mi je draže zbog ekipe”, kazao je Baždarević.

I, tu je presica završila!

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo