Reprezentacija

Baždarević: Ne bih volio izbaciti druga Kataneca u baražu

15/10/2015

“Ne bih volio da se u baražu sastanemo sa Slovenijom, jer bih u tom slučaju svog dobrog druga Srečka Kataneca morao izbaciti u play-offu za Evropsko prvenstvo”, istakao je u razgovoru za Anadolu Agency (AA) Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja će biti jedna od osam selekcija koje će u novembru ove godine učestvovati u doigravanju za EURO 2016.

“Svi nekako gledaju da nam je Slovenija idealan protivnik. Blizu su, uvijek smo ih pobjeđivali… Oni su nama najsličniji mentalitetom i fudbalski, itd… Sve je to uredu, ali zaista ne bih volio Slovence, jer izuzetno volim i cijenim njihovog selektora Kataneca sa kojim sam proveo puno sjajnih trenutaka u igračkoj karijeri. Dakle, volio bih izbjeći Sloveniju, jer od srca želim da i oni i mi idemo na Evropsko prvenstvo u Francusku”, rekao je Baždarević.

BiH će u nedjeljnom žrijebu baraža za EURO 2016, zakazanom za nedjelju od 11:20 sati u sjedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nyonu biti u nositelj sa Mađarskom, Švedskom i Ukrajinom, tako da za protivnike u baražu može dobiti Norvešku, Dansku, Republiku Irsku i Sloveniju.

“U svemu tome samo smo sebi najvažniji. Bitno je ponoviti ljudsko i fudbalsko ponašanje kao sa posljednje dvije utakmice (pobjede u kvalifikacijama nad Velsom i Kiprom, op.a.), biti kao i tada veliki radnici na terenu, te ako nam se vrate momci koji su nedostajali sa svim potencijalnim protivnicima možemo igrati i sa razlogom nadati se plasmanu na šampionat u Francusku. Nije da neću razmišljati o protivniku, hoću itekako. Međutim, ako budemo spremni i naši najbolji igrači u formi, mislim da naš protivnik, ko god bio, Danska, Norveška, Irska ili Slovenija onda više oni trebaju razmišljati kako će igrati sa nama. Da sumiram, kvaliteta imamo i u baražu se nikoga ne plašimo”, poručio je Baždarević.

Prve utakmice baraža igrat će se 12., 13. i 14. novembra, a revanši 15., 16. i 17. dana u istom mjesecu ove godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.