Baždarević: Odlučila je borba i želja bez velikog fudbala

reprezentacija slavlje

Teška utakmica, puno nervoze. Nismo iskoristili priliku prelomiti utakmicu kod 0:1 i onda se desilo to da je bilo puno nervoze, umora u glavi… Pobijedio je tim koji je želio više i borio se. Odlučila je borba i želja bez velikog fudbala, istakao je selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević poslije večerašnje pobjede nad Kiprom u Nikoziji (3:2) i plasmana u baraž za EURO 2016.

[yuzo_related]

Ističe da je večeras izuzetno emotivan trenutak za njega.

“Emotivan sam. Ovo je za mene nešto veliko. Kada sam postao selektor htio sam napraviti nešto veliko za svoju zemlju. Uradili smo nešto jako interesantno do sada. Izgledalo je nemoguće, napravili smo veliki posao. Igrači su to uradili, mi u stručnom štabu popratili. Velike čestitke igračima i navijačima i hvala im”, rekao je Baždarević.

bazdarevic pressNa pitanje koga bi volio u baražu, dodatnom razigravanju na EP, koje će se igrati u novembru, Baždarević je odgovorio:

“Bit će teško na bilo kojeg protivnika dođemo. No, ekipa je naučila i porasla i danas je u stanju da pobijedi jače ekipe nego li su ove dvije posljednje, Vels i Kipar”, kazao je Baždarević.

Edina Džeku večeras je poštedio nastupa.

“Bilo je upitno da li će Džeko igrati. Bio je spreman ići u rizik i rekao mi je da će igrati ako treba samo da pomogne ekipi. Na koncu odigrali smo sa Milanom Đurićem i to je bilo uspješno. Ispalo sve idealno”, zaključio je Baždarević, nakon na oficijelnoj press konferenciji nakon slavlja u svlačionici BiH na stadionu GSP Arena u Nikoziji.