Baždarević: Pjaniću moramo dati šansu da pokaže da je jedan od nosilaca igre

mesa-bazdarevic33

Uoči sutrašnjeg susreta između selekcije Bosne i Hercegovine i Andore večeras su se na stadionu Bilino Polje u Zenici obratili čuvar mreže bh. “zmajeva” Asmir Begović i selektor Mehmed Baždarević, javlja Anadolu Agency (AA).

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević kazao je kako je sutrašnji susret od velikog značaja za našu ekipu.

“Sigurno je da nismo bili sretni nakon susreta sa Belgijom, ali idemo dalje. Sada imamo jako važnu utakmicu. Andoru moramo respektovati i biti vrlo oprezni. Jutros su trenirali svi igrači i nadam se da ću za sutrašnji meč na raspolaganju imati sve igrače. Kada je u pitanju igra Miralema Pjanića voljeli bi smo da ga vidimo još vedrijeg i moramo mu dati šansu da nam pokaže da je jedan od nosilaca naše igre” , kazao je Baždarević.

begovic-pres

Golman bh. reprezentacije Asmir Begović kazao je kako je selekcija Andore nezgodna i kako sutrašnji meč neće biti lagan. Begović je dodao kako su naši navijači najbolji na svijetu i kako je jasno da podrške Fanaticosa neće nedostajati.

Reprezentacija BiH trenutno se nalazi na pretposljednjem petom mjestu sa 8 bodova. Belgija je druga sa 14 bodova i ima tri boda manje od prvoplasiranog Velsa. Izrael je treći sa 12 bodova, a Kipar četvrti sa 10, dok je selekcija Andore bez bodova.

Susret između Bosne i Hercegovine i selekcije Andore na rasporedu je sutra sa početkom od 20:45 sati.