Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Sad je situacija komplikovanija i Kipar može u baraž

bazdarevic

“Čestitam protivniku koji je igrao, koji nije došao turistički u BiH. Tako su i nas natjerali da igramo. Čestitam im na odlasku na Evropsko prvenstvo”, bile su prve riječi Mehmeda Baždarevića selektora BiH nakon pobjede protiv Velsa.

“Šta da kažem, mislim da smo zaslužili pobjedu. Možda je mogla biti i bolja i igra, ali s obzirom na važnost utakmice, nismo mogli očekivati bolje. Ipak, na kraju 2:0 sasvim dobro zvuči. Mislim da smo to zaslužili”, kazao je Baždarević.

Kipar je iznenadio Izraelce…

“Bilo je najvažnije da mi ostvarimo rezultat koji želimo. Slušali smo šta se dešava tamo. Situacije je sada komplikovanija, i Kipar sada može na Evropsko prvenstvo. No, mi idemo tamo po rezultat koji nam treba, neće biti lako, ali mislim da se s Kipra možemo vratiti s ulaznicom za baraž.”

Selektor je prokomentirao i golove Vedada Ibiševića i Milana Đurića…

“Vedo je puno radio, trčao, igrao za kolektiv. Mislim da je ulazak Đurića pomogao i njemu. Sigurno je da je velika stvar što su njih dvojica dali golove i izuzetno mi je drago zbog njih. Nadam se da će ih ubuduće biti još više.”

Prvo poluvrijeme nismo izgledali baš najbolje, u drugom smo bili puno agresivniji.

“Nismo mogli odmah krenuti grlom u jagode. Morali smo biti oprezni, pogotovo na startu. A vidjeli ste i zašto, Vels je bio vrlo opasan u nekoliko situacija. U drugom smo malo pritisli, zaigrali agresivnije i to nam se isplatilo.”

Na pitanje zašto je izašao Spahić, Baždarević je objasnio:

“Bila je to izmjena zbog opasnosti od crvenog kartona jer je imao jedan žuti. Spahić je dobio upozorenje od suca da će naredni njegov prekršaj biti i isključenje. Nismo željeli riskirati, kako zbog kartona, tako i zbog ozljede”, objasnio je Baždarević.

Coleman: Nismo zaslužili poraz

coleman chris

“Nije lako, osjećam se malo čudno, ali tako je kako jeste. Mi smo na Evropskom prvenstvu. Nismo zaslužili da izgubimo utakmicu. Pogotovo kada pogledate rezultat od 2:0. No, dešava se. Iznenadila me pobjeda Kipra, naravno, pozitivno. Bosni treba još bodova za plasman u baraž i želim vam svu sreću u posljednjem kolu”, poručio je Chris Coleman, selektor Velsa.

Coleman je priznao da se niti jedan njegov uspjeh u trenerskoj karijeri ne može mjeriti s ovim koji je upravo ostvario na klupi Velšana, a to je plasman na Evropsko prvenstvo.