Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Spremni smo i motivisani

mehmed-bazdarevic

Nogometna reprezentacija Bosne i Heregovine sutra protiv selekcije Danske igra polufinalni susret na Kirin kupu u Japanu.

Selektor Mehmed Baždarević smatra da su pred bh. timom kvalitetne provjere.

– Ovo je dobra prilika da još jednom vidimo igrače koji zaslužuju pažnju i momke iz naše Premijer lige. Učestvujemo na jednom renomiranom turniru i na nama je da damo sve od sebe da ostavimo što bolji utisak i predstavimo našu zemlju na najbolji način. U septembru nas očekuje ono najvažnije, kvalifikacije za SP i vidjećemo na koga iz ove grupe igrača možemo računati za te utakmice – kazao je Baždarević.

U osvrtu na sutrašnjeg protivnika Baždarević je kazao da je Danska kvalitetna reprezentacija, koja je došla na turnir u jakom sastavu.

– Ovakve utakmice sa jakim protivnicima su šansa za igrače da pokažu koliko mogu. Mi smo optimisti i dobro smo radili, bez obzira na umor od puta i vremensku razliku. Uprkos tim detaljima mi smo spremni i motivisani i moramo pokazati što bolje izdanje naše reprezentacije – kazao je Baždarević.

Susret BiH – Danska igrat će se sutra na Toyota stadionu u Aichiu u 9.00 sati po srednjoevropskom vremenu, dok će se u drugom polufinalu sastati Japan i Bugarska u 12.40 sati.

Utakmice za plasman na rasporedu su 7. juna u Osaki.