Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Teško mi pada to što nismo izborili nastup na Euru

bazdarevic

Bosna i Hercegovina će u petak odigrati prijateljsku utakmicu protiv Luksemburga, a tom je prilikom selektor Mehmed Baždarević progovorio za tamošnje medije.

“Teško mi pada to što nismo izborili nastup na Evropskom prvenstvu, posebno što se igra u Francuskoj u kojoj sam živio 25 godina”, rekao je Baždarević pa dodaje:

“Stručnjaci kažu da ne postoje trenutno velika fudbalska imena koja bi mogla pojačati našu reprezentaciju, ali mi moramo rekonstruisati naš tim. Belgija sa kojom smo u grupi u narednim kvalifikacijama je najbolji tim Evrope u ovom trenutku, ali ako nismo optimisti zašto se onda ikako takmičiti.”

Progovorio je selektor i nedavnoj odluci Vahida Selimovića koji želi igrati za Srbiju.

“Nikoga nećemo moliti ili pred njim klečati da bi obukao bh. dres, prije svega zbog toga što je BiH danas respektabilna reprezentacija. Imao sam namjeru kontaktirati Selimovića ili njegovog oca, ali mi u Metzu nisu htjeli dati njihove brojeve telefona.”

Za kraj je Baždarević istaknuo kako će Premijer liga biti ta iz koje će se crpiti igrači za nacionalni tim.

“U budućnosti bismo mogli imati kvalitetnu ligu iz koje bismo mogli crpiti igrače. Dosadašnji problem je infrastruktura. Suviše lako smo se dosad odricali igrača iz Premijer lige, što više neće biti slučaj.”