Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: U Torinu sam radi Pjanića, nisam ga vidio dugo

mehmed-mesa-bazdarevic-reprezentacija-trening-1-e1443872539838

Nogometaši Juventusa večeras u Torinu igraju uzvratni meč Lige prvaka protiv Monaca.

U prvom meču torinski tim je golovima Gonzala Higuaina savladao ‘kneževe’ sa 2:0 i došao nadomak finala najelitnijeg takmičenja, ali Monaco se sigurno neće predati.

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević otputovao je u grad na sjeveru Italije kako bi pratio Miralema Pjanića, jednu od uzdanica ‘stara dame’.

– Ja sam već u Torinu i želio bih da prisustvujem odlasku Juventusa u finale i našeg reprezentativca Pjanića. Nakon duge vožnje stigao sam tu a Miralema nisam dugo vidio a i radi meča sam ovdje – rekao je bh. selektor za Fenu.

Istakao je da dugo nije bio na jednoj ovakvoj utakmici a pogotovo kada se radi o odlasku nekog bh. igrača u finale, jer kako kaže, tada mora biti prisutan.

– Juventus je favorit ne zbog kvaliteta nego i rezultata, publike… Ali moraju biti oprezni jer u jednoj takvoj utakmici Monaco je svima davao golove na strani. Ali jedna ozbiljnost i snaga ovog kluba, Juventusa, u svim elementima je poznata i mislim da će to pokazati na terenu – pojašnjava Baždarević.

Smatra da je ‘crno-bijelima’ teško na domaćem terenu dati dva gola uprkos napadačkom potencijalu Monaca.

– Oni su pogađali protiv ekipa na strani gdje niko nije očekivao, ali Juventus je drugačiji i to je teško. Morat će odigrati jako dobro. Ne treba biti naučnik da će finale biti Juventus i Real i to će biti pravo finale jer su te ekipe po igrama zaslužile to – rekao je Baždarević.

Na kraju se osvrnuo na reprezentaciju, dodavši da se prati igrački kadar pomno.

– Pratimo sve, mislim da nas čekaju pripreme koje će biti jako bitne i morat ćemo obavit pravi posao da budemo što spremniji. Mislim da Džeko nikada nije bolje igrao ali moram pomenuti Pjanića, Lulića i igrače koje igraju redovno, nadam se da će biti u formi kada nama budu bili potrebni u reprezentaciji – zaključio je Baždarević.

Utakmica između Juventusa i Monaca igra se od 20.45 sati.