Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević uoči Španije: Pružiti dostojan otpor favoriziranom protivniku!

mehmed bazdarevic

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević smatra da je prijateljski meč sa Španijom dobra prilika za bh. reprezentativce da pokažu šta znaju.

Selektor navodi da će se njegovi igrači potruditi da pruže dostojan otpor favoriziranom protivniku. Najavio je da će priliku dati i mladim igračima, posebno onima koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

– Važno nam je da odigramo dobro protiv ovako kvalitetnog protivnika. Trudićemo se da pokažemo da smo dostojan rival. Znamo da neće biti lako, ali daćemo sve od sebe. Želio bih dati šansu i mlađim igračima. Ovo je prava prilika, posebno za igrače iz Premijer lige, da se vidi koliko mogu da pruže – kazao je Baždarević na pres-konferenciji u St. Gallenu.

Bh. reprezentativac Ognjen Vranješ igra u španskoj Primera ligi, te su se pitanja novinara odnosila na to koliko poznaje njihove igrače i šta možemo očekivati u sutrašnjem meču.

01 mesa i ogi

– Sigurno da je Španija jedna od najboljih reprezentacija na svijetu. Moramo dati naš maksimum da odigramo što bolje. Oni se spremaju za Euro i imaju veliki izbor igrača. Tu je i jedan štoper iz mog kluba, ali mi treba da se koncentrišemo na sebe – rekao je defanzivac Sporting Gijona.

Nakon pres-konferencije počeo je i oficijalni trening bh. tima pred sutrašnju utakmicu, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Susret BiH – Španija igra se u nedjelju u St. Gallenu u 18 sati.