Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević za meč s Grcima pozvao 23 igrača

bazdarevic – trening

Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je objavio spisak od 23 igrača na koje će računati u utakmici četvrtog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 protiv Grčke 13. novembra u Atini.

Na Baždarevićevom spisku našli su se:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;

Odbrana: Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Emir Spahić, Sead Kolašinac, Ermin Bičakčić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Miralem Pjanić, Haris Medunjanin, Gojko Cimirot, Mato Jajalo, Edin Višća, Rade Krunić, Tino Sven Sušić, Izet Hajrović, Senad Lulić, Danijel Milićević;

Napadači: Edin Džeko, Vedad Ibišević i Milan Đurić.

Baždarević je spremio poziv i za Samira Memiševića, Darija Dumića, Harisa Duljevića, Miroslava Stevanovića i Tomislava Tomića u slučaju da neko s prvobitnog spiska izostane zbog povreda.

Sanjin Prcić i Marin Ančić su otkazali nastup zbog povreda i zbog toga nisu zauzeli mjesto na spisku.

Okupljanje bh. reprezentativaca zakazano je za ponedjeljak, 7. novembra, u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici. Izabranici selektora Baždarevića za meč sa Grcima u Zenici će se pripremati do petka, 11. novembra, kada će čarter letom otputovati u Atinu.

U glavnom grčkom gradu do meča sa popularno zvanim “helenima” reprezentativci BiH odradit će još dva treninga. Utakmica Grčka – BiH igra se 13. novembra na stadionu “Georgius Karaiskakis” u atinskom predgrađu Pireju sa početkom u 20:45 sati.

Poslije tri odigrana kola u kvalifikacionoj grupi H Belgija i Grčka imaju po devet, BiH šest, Estonija tri, dok su Kipar i Gibraltar bez bodova.