Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Želimo dobiti što bolju sliku o formi naših igrača

bazdarevic11123

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utorak u Cirihu igra prijateljsku utakmicu sa selekcijom Švicarske.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića nakon pobjede nad Luksemburgom prije nekoliko dana u dobrom raspoloženju dočekuju drugi prijateljski meč u ovoj godini.

Baždarević ističe da je rezultat u svakoj utakmici, pa i u prijateljskoj, važan, ali da ovakve utakmice u principu služe za provjeru forme igrača.

– Mislim da će biti jako važno da dobijemo što više informacija o formi naših igrača u ovom momentu. Igramo protiv jedne izuzetno dobre reprezentacije, znamo da neće biti nimalo lagan posao, ali smo spremni da odigramo dobru utakmicu i sve damo na napravimo što više problema našem protivniku, kojeg respektujemo – kazao je Baždarević na pres-konferenciji.

Selektor bh. tima naglasio je da bi od prve minute trebalo da dobiju šansu igrači koji se nisu našli u početnom sastavu u meču s Luksemburgom.

– Svi koji su ovdje spremni su da igraju, a suta će dobiti šansu koji nisu bili u prvom meču među prvih 11. Ovo su pripreme i moramo da imamo što bolju sliku o svim reprezentativcima. Rezultat je izuzetno važan u svakoj utakmici ali sigurno je važno šta ćemo vidjeti u toku 90 minuta – naglasio je Baždarević.

Reprezentativci BiH trenirat će večeras na stadionu “Letzigrund”, na kojem će sutra od 20.30 biti odigrana utakmica.