Baždarević: Znamo šta nas čeka, spremni smo da se suprotstavimo Belgiji

SOCCER WC 2018 QUALIFICATION BELGIUM BOSNIA PC

“Mislim da smo odradili ono što smo željeli. Nije bilo nikakvih problema. Nemamo povrijeđenih igrača. Igrači su učinili sve da pripreme prođu u najboljem redu za sutrašnju utakmicu. Spremni smo da se suprotstavimo Belgiji”, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj konferenciji za medije u Briselu, javlja reporeter Anadolu Agency (AA).

Dan uoči utakmice drugog kola u grupi “H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018” koju će bh. nacionalni tim odigrati sutra, 7. oktobra, na stadionu ”King Baudouin”, Baždarević je rekao i to da “jako dobra znamo što nas čeka i pokušat ćemo ostvariti pozitivan rezultat”.

“Vodimo računa. Razmišljamo o protivniku i o njihovoj formaciji, igračkom kadru. Izostanak određenih reprezentativaca pravi određene probleme mom kolegi, ali imaju dovoljan izbor igrača i to neće biti hendikep za našeg protivnika. Razmišljamo o organizaciji i sistemu naše igre. Ozbiljna su ekipa, i mogu da izlaze iz jednog u drugi sistem igre, ali to su samo ‘šifre na papiru’. Mogu igrati i ovaj i onaj sistem. Pokušat ćemo da im odgovaramo i adaptiramo se na njihovu igru, ali i našim kvalitetima da im napravimo probleme”, naglasio je Baždarević.

Pjanić: Pokušat ćemo napraviti nešto veliko

Nije htio otkriti da li će BiH igrati s jednim ili dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem, koji su u zavidnoj formi.

“Zadovoljstvo je što mnogi naši igrači igraju u klubovima. Postoji i jedna i druga i treća solucija. Odlučit ćemo poslije zadnjeg treninga s kojom formacijom ćemo istrčati sutra na teren. Važno je da su svi spremi da daju svoj maksimum protiv izuzetno kvalitetne ekipe”, pričao je Baždarević.

Fudbalski reprezentatativci BiH večeras će na stadionu ”King Baudouin” odraditi i posljednji trening pred meč sa popularno zvanim “crvenim đavolima”. Utakmica Belgija – BiH igra se sutra sa početkom u 20.45 sati. Sudit će je jedan od najboljih svjetskih sudija Englez Martin Atkinson.