Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bh. selektor

Bećiragić o izostavljanju Atića i Sulejmanovića sa šireg spiska pred nastavak kvalifikacija za SP

beciragic eurobasket fiba

Atić i Sulejmanović bili su do sada standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Pitanje je da li će takav status uspjeti vratiti u budućnosti.

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Adis Bećiragić oglasio se nakon što su mediji, među kojima i N1 pitali za izostanak Edina Atića i Emira Sulejmanovića sa šireg spiska pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Bećiragić nije htio otvoreno reći zašto se dva košarkaša nisu našla na njegovom spisku, ali je implicitno dao do znanja da je unutar svlačionice bilo određenih problema.

“Na spisku su košarkaši koji su spremni bezuslovno dati sebe za ovu reprezentaciju i za koje smatram da će pružiti maksimum u veoma važnim utakmicama kvalifikacija koje nas očekuju narednog mjeseca. U ovom trenutku, kada se odlučuje o odlasku na Svjetsko prvenstvo, trebaju nam isključivo takvi karakteri i igrači. Podsjetio bih da je ovo širi spisak koji će naknadno biti skraćen pred samo okupljanje ekipe u Tuzli, a na šta će uticati i neke druge okolnosti kao što su dozvole njihovih klubova i zdravstveno stanje igrača.”, rekao je Bećiragić za bh. medije.

Već u prošlom kvalifikacionom ciklusu Sulejmanović je odbio obući reprezentativni dres zbog povrede, a Atić je propustio meč protiv selekcije Mađarske, ali i Francuske.

Sulejmanović je pred prošli kvalifikacioni prozor dostavio medicinsko opravdanje zbog odsustva, ali je i prije, a samo dva dana nakon završetka kvalifikacionog prozora igrao utakmice za svoj klub.

Edin Atić je prije meča sa Mađarskom zamolio za poštedu, što se, čini se, nije dopalo Bećiragiću koji ga je ovaj put izostavio sa spiska.

Atić i Sulejmanović bili su do sada standardni reprezentativci Bosne i Hercegovine. Pitanje je da li će takav status uspjeti vratiti u budućnosti.