Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

predsjednik saveza

Begić neće na sastanak s Prosinečkim, sve prebacuje na Izvršni odbor i “struku”

prosinečki-begić-681×454

Iako je u svojim izjavama Prosinečki kazao kako će se sastati s Begićem u utorak, predsjednik Saveza tvrdi da do tog sastanka neće doći

Reprezentacija BiH nije uspjela da se kroz kvalifikacije plasira na EURO 2020, pa joj je jedina šansa ostao baraž Lige nacija u kojem će se Zmajevi sastati sa Sjevernom Irskom, a ako prođu čekaće ih bolji iz duela Slovačke i Republike Irske.

Izvršni odbor FSBIH prošlog mjeseca donio je odluku da Prosinečki ostaje selektor do završetka kvalifikacija, ali i utakmica baraža, koje će biti odigran u martu, međutim veliko je pitanje da li će on ostati na klupi Zmajeva do tada.

Iako je u svojim izjavama Prosinečki kazao kako će se sastati s Begićem u utorak, predsjednik Saveza tvrdi da do tog sastanka neće doći.

“To je prazna priča da ćemo se sastati sutra. Nismo se ni dosada nasamo sastajali tako često, a pogotovo ne po ovim pitanjima“, rekao je Begić i podsjetio da je Izvršni odbor FSBIH zadužio Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da analiziraju rad selektora i daju prijedloge.

Begić je otkrio da bi se o sudbini Prosinečkog ipak moglo raspravljati do kraja sedmice.

“Oni moraju prvo sjesti ove sedmice, razgovarati i napraviti svoje analize i viđenje situacije. Po mojim saznanjima to bi moglo biti već u srijedu. Poslije toga idemo na Izvršni odbor“, potvrdio je Begić.

On se osvrnuo i na izjavu Prosinečkog da će u utorak biti poznato da li ostaje ili ide sa klupe Zmajeva.

“Sva priča koja se vrti i ono ‘sastaću se ja sa predsjednikom i popričati’ pada u vodu jer ja to nisam nikad radio, niti ću raditi, s obzirom na zaduženja i potrebu da ljudi iz struke kažu svoje mišljenje. Izvršni odbor NSBIH nikada nije donosio odluke dok nije struka dala svoje prijedloge i izvještaje“, tvrdi Begić.

Ono što je kristalno jasno je da je Prosinečki definitivno prepustio Savezu da odluči o njegovoj sudbini, što je i logično, jer njegova ostavka u septembru nije prihvaćena.

“Ostavku sam već jednom dao, mislim da ne bi imalo smisla da to učinim ponovo jer se reprezentacija može plasirati na EURO. Dvije domaće utakmice, dva protivnika koja nisu iz one najviše kategorije”, rekao je prije nekoliko dana Prosinečki za Sportklub.