Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Begović finansijski pomogao odlazak bh. takmičara na Specijalnu olimpijadu

begovic

Fondacija Asmir Begović donirala je Specijalnoj olimpijadi Bosne i Hercegovine pet hiljada funti za potrebe odlaska delegacije BiH na specijalnu olimpijadu u Los Angeles.

Ovom prilikom, Asmir Begović je i lično posredovao u pregovorima između Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine i kompanije Nike, te je bh. delegaciji osigurana prijeko potrebna oprema u vrijednosti od trideset hiljada KM.

[pull_quote_right]Međunarodna specijalna olimpijada ove godine će biti održana u Los Angelesu od 25. jula do 2. augusta[/pull_quote_right]

Ističući da kao ambasador Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine čini ono što je u njegovoj moći, Asmir Begović je pozvao sve institucije i pojedince koji su u prilici da omoguće odlazak bh. delegacije u Los Angeles.

– Imamo obavezu da maksimalno pomognemo osobama sa poteškoćama u razvoju i uključimo ih u sve sfere života. Sport oduvijek povezuje ljude i naši sportisti koji su dokazani osvajači medalja za našu zemlju zaslužuju da odu na ovo takmičenje – rekao je Begović te dodao da su sportisti i sportistkinje Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine pravi ambasadori naše zemlje s obzirom na to da su prošle godine na Specijalnoj olimpijadi u belgijskom Antwerpenu osvojili deset medalja.

Međunarodna specijalna olimpijada ove godine će biti održana u Los Angelesu od 25. jula do 2. augusta. Učestvovat će oko 10 hiljada sportista i sportistkinja iz 187 zemalja, a olimpijadu će zvanično otvoriti američki predsjednik Barack Obama.

Delegaciju BiH koju bi trebali predstavljati sportisti i sportistkinje iz Sarajeva, Banje Luke, Tuzle, Gračanice, Srebrenice, Pala i Čelića, trebalo bi činiti 29 članova i članica – od čega 20 sportista i sportistkinja u četiri sporta: atletici, plivanju, stonom tenisu te ženskom unified fudbalu.