Belgijanci ne daju više od 3.800 karata, a nama treba oko 6.000

Bosna i Hercegovina – Belgija

Iz Nogometnog saveza BiH oglasili su se vezano za prodaju karata za utakmicu između Belgije i BiH koja će biti odigrana 3. septembra u Briselu, u okviru kvalifikacija za EP u Francuskoj 2016. Saopštenje vam prenosimo u cijelosti:

“U skladu sa dogovorom NSBiH i Fudbalske asocijacije Belgije, kao i utvrđenim i objavljenim pravilima koja se odnose na apliciranje za kupovinu ulaznica za jednu od presudnih utakmica u kvalifikacijama za EURO 2016., koju će naša selekcija odigrati protiv Belgije u Briselu 3. septembra, ovim putem želimo naše vjerne navijače upoznati sa sljedećim:

NS/FS BiH je zaprimio od FA Belgije ukupno 3.800 ulaznica po cijeni od 30 eura za sektor gdje će biti smješteni navijači reprezentacije BiH.

Savez je putem posebno otvorene email adrese, a prema uputstvu i internim pravilima uspostavio proceduru apliciranja koja je trajala do 31. jula do kada je zaprimljeno ukupno 5.854 zahtjeva za ulaznice. Aplikacije koje su dostavljene nakon 31.07. nisu prihvaćene ni razmatrane.

Na osnovu broja zaprimljenih ulaznica od strane FA Belgije (3.800) i pristiglih aplikacija (5.854) evidentno je da traženi broj daleko premašuje raspoloživo stanje ulaznica, odnosno da je dostavljeno 2.054 aplikacije više u odnosu na broj ulaznica.

Shodno toj činjenici, a nakon detaljnog pregleda i analize svake pristigle aplikacije, sačinjen je finalni spisak aplikanata sa brojem odobrenih ulaznica, uvažavajući slijedeće kriterije:

-kompletiranost aplikacije: fotokopije identifikacionog dokumenta (pasoša) i spisak navijača/putnika sa potrebnim podacima,
-definisani broj ulaznica po aplikantu,
-datum podnošenja aplikacije.

Nadležna služba NS/FS BiH će poslati obavijest o odobrenim /neodobrenim ulaznicama svakom aplikantu na email adresu sa koje je izvršena aplikacija najdalje do 13. avgusta, zaključno do 24:00 sati.

Nakon toga, potrebno je da aplikanti kojima je odobrena kupovina ulaznica pristupe realizaciji plaćanja i preuzimanja ulaznica u rokovima navedenim u obavještenju.

Ujedno, molimo sve vjerne navijače, koji iz bilo kojih razloga nisu mogli dobiti ulaznice, odnosno čije aplikacije nisu razmatrane ili nisu prihvaćene, da razumiju i uvaže činjenice da NSBiH na bilo koji način nije mogao daljnje uticati na broj odobrenih ulaznica od FA Belgije, iako smo u više navrata tražili dodatni kontigent ulaznica.

S dubokim poštovanjem zahvaljujemo što ćete razumijeti našu poziciju i što ćete dostojanstveno i na korektan način bodriti naše Zmajeve do konačne pobjede”, stoji u saopštenju iz NSBiH.