Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

slučaj tetovaža

Belgijski mediji: Zašto se Vranješ divi srpskom ratnom zločincu?

vranjes anderlecht2

U septembru je osuđen u Grčkoj na uslovnu osmomjesečnu zatvorsku kaznu zbog poticanja podrške huliganima na Instagramu

Pozicija Ognjena Vranješa (29) u Anderlechtu još je teža. Nakon što je na Instagramu podupro huligane svoje bivše ekipe AEK-, izgleda da ima i tetovažu Momčilo Đujića, fašiste iz Drugog svjetskog rata, piše danas “nieuwsblad.be” uoči najavljenog sastanka Vranješa s čelnicima Anderlechta najavljenog za danas.

Isti izvor navodi da je NSBiH osudio ponašanje Vranješa, pitajući se: koliko dugo možete zadržati takvog igrača?

“Ognjen Vranješ dokazuje da je suvišan. U septembru je osuđen u Grčkoj na uslovnu osmomjesečnu zatvorsku kaznu zbog poticanja podrške huliganima na Instagramu. Ipak, Bosanac se tu nije zaustavio, nastavio je promovisati maskirane huligane svog bivšeg kluba atinskog AEK-a. Ove sedmice je čak imao pohvalu za vatrenu bombu koju su bacili na navijače Ajaxa. Anderlecht se ogradio od toga, ali što će uraditi s onim što je jučer isplivalo u javnosti?!, pitaju se Belgijanci.

VEZANA VIJEST Vranješ: Za mene je vojvoda Đujić heroj!

“Na fotografiji s utakmice reprezentacije, bosanski su navijači otkrili da Vranješ ima na desnoj nadlaktici tetovažu Momčila Đujića. Svi su šokirani u Bosni. Đujić je osuđeni srpski ratni zločinac koji je djelovao za vrijeme Drugog svjetskog rata s italijanskim fašističkim vođom Mussolinijem i sarađivao s nacistima. Bio je odgovoran za smrt mnogih.”

“Ali, zašto se Vranješ divi srpskom ratnom zločincu koji je ubijao Bosance ako igra za bosansku reprezentaciju? Pa, rođen je u Republici Srpskoj, srpskoj enklavi u Bosni. Osjeća se više Srbinom, a na njegovoj ruci je karta Republike Srpske tetovirana.”

“Nogometni savez BiH se glasio, i ne izgleda da će Vranješ uskoro biti pozvan ponovo za reprezentaciju. Njegova budućnost u Anderlechtu također je vrlo neizvjesna. Iako je prošlog ljeta koštao 3 miliona eura, nije isključeno da najkasnije u januaru mora napustiti klub”, piše belgijski “nieuwsblad.be” i dodaje na kraju:

“Vranješ je bio – strateški – povrijeđen za duel sa Trnavom”.