Bešić: Pobjeda protiv Sjeverne Irske nam je trebala za samopouzdanje

besic3333

Muhamed Bešić je jedan od onih igrača koji uvijek izgaraju na terenu. Tako je bilo i juče u Belfastu gdje je selekcija BiH savladala domaći sastav Sjeverne Irske.

Bešić je proveo svih 90 minuta na terenu, na poziciji koju obično ne igra ali je zadovoljan učinkom:

”Šef mi je rekao da igram na desnom beku, nisam to dugo igrao, ali mislim da je bilo dobro. Imao sam puno duela, što volim i jednostavno sam uživao u tome i cijeloj utakmici. Ono što je najvažnije osvojili smo tri boda i sada se okrećemo narednom meču.”

Poseban motiv za Bešića predstavlja podrška navijača:

”Volim kad navijači prepoznaju naš trud, ja uvijek igram srcem i oni to znaju zato mi posebno godi kad su uz mene. To me nekako nosi, ali mislim da se i drugi igrači tako osjećaju”.

Već u utorak u Zenici gostuje selekcija Austrije, tako da previše odmora za naš tim neće biti.

”Navikli smo da igramo utakmice u tri-četiri dana, kaže Bešić i nastavlja: ”Ovo će ipak biti totalno drugačija utakmica. Igramo kući, bićemo jači za neke igrače a i Austrija ima drugačiji stil igre. Mislim da ćemo bolje igrati i da će navijači uživati.”

Naš reprezentativac je posebno istakao važnost kolektivnog duha i atmosfere:

”Ova utakmica sa Sjevernom Irskom nije bila najbolja, ali smo vratili timski duh što je važno i što se vidjelo na terenu. Uživam da se družim, atmosfera je dobra, svi smo nekako zajedno i ova pobjeda nam je trebala i za samopouzdanje. Igrali smo drugačije nego što inače igramo ali ono što je važno to je da smo se borili jedan za drugog i to zajedništvo se osjetilo na terenu”.

U karijeri Muhameda Bešića bilo je uspona i padova ali teškoće su iza njega, izašao je jači i zadovoljan je sadašnjom situacijom.

”Imao sam dvije godine kada me zbog povreda skoro nigdje nije bilo. Bilo je zaista teško ali u životu se uvijek treba boriti da bude bolje a onda i rezultati dolaze. Ja se uvijek tako ponašam i zadovoljan sam. Još sam mlad i mislim da ću tek u narednim godinama pružati najbolje igre.”

Bilo je dosta prilika za promjenu sredine ali je Bešić odlučio ostati u Midlsbrou i smatra da mu je to najbolja odluka.

”Imao sam puno ponuda ali sam odlučio ostati jer me trener voli i imam priliku da igram u kontinuitetu. To je posebno važno s obzirom na to da sam imao dvije teške godine kada nisam igrao i jednostavno tu se dobro osjećam”, rekao je Bešić za zvaničnu stranicu NSBiH.