Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH pred meč sa Španijom: Otpao Sušić, Hušidića očekuju za Japan

bazdarevic trening

Tino Sven Sušić, fudbaler Hajduka, radi povrede neće doći na okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine, koje je zvanično juče počelo u St. Gallenu, saopštili su iz stručnog štaba bh. nacionalnog tima, javlja Anadolu Agency (AA).

[yuzo_related]

Na okupljanje nije došao ni Adis Hušidić, prvotimac LA Galaxyja. Iako je tvrdio da je poziv dobio kasno, iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH), kažu, da bi se reprezentativcima trebao priključiti 30. maja i za BiH nastupiti od 3. do 7. juna na Kirin kupu u Japanu.

Tokom prvog dana priprema ispostavilo se i da je Sanjin Prcić, igrač Perugie, također, povrijeđen. Ni na njegove usluge selektor Mehmed Baždarević neće moći računati u nedjeljnom susretu sa trostrukim i aktuelnim prvakom Evrope, Španijom, ali i za turnir u Japanu.

BiH će u nedjelju od 18 sati na AFG Areni u St. Gallenu snage omjeriti sa popularno zvanom “crvenom furijom”, a dan kasnije kombinovani sastav Baždarević planira povesti na daleki put u Japan. Na Kirini kupu 3. juna u polufinalu BiH će igrati protiv Danske, dok će domaćin Japan za protivnika imati Bugarsku, piše Anadolu Agency.