Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BiH protiv Luksemburga igra 25. marta

reprezentativci-bih-do-meca-sa-irskom-u-dublinu-imat-ce-dva-treninga_1445525159

Osim produženja ugovora sa Mehmedom Baždarević, selektorom fudbalske reprezentacije BiH i njegovim saradnicima za ciklus Svjetsko prvenstvo “Rusija 2018”, članovi Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) danas su “usvojili i prijedlog odigravanja prijateljske utakmice sa Luksemburgom 25. marta 2016. godine”.

Nacionalni tim BiH tako će četiri dana prije ugovorene prijateljske utakmice sa Švicarskom u Cirihu biti gost Luksemburžana, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema ranijim najavama iz Saveza, početkom juna bh. reprezentacija bi trebala igrati na Kirin kupu u Japanu, ali još uvijek nije precizirano da li će se to i definitivno desiti, odnosno hoće li i kada biti potpisan ugovor oko gostovanja “zmajeva” na Dalekom istoku. U slučaju da se u dogovoru sa stručnim štabom reprezentacije BiH odustane od gostovanja u Japanu, protivnik ili protivnici za jedan ili dva test meča u junu tražit će se, najvjerovatnije, među nekim evropskim reprezentacija na evropskom tlu, što bi bile i posljednje provjere pred septembarski start kvalifikacija za SP (ukinut avgustovski FIFA termin za odigravanje prijateljskih susreta).

Izvršni odbor N/FS BiH, između ostalog, danas je izrazio zadovoljstvo radom takmičarskih organa.

“Izraženo je zadovoljstvo radom takmičarskih organa i tijela. Takmičenja u BHT Premijer ligi odvija se u skladu sa propisima i standardima i nije konstatovano ništa što bi upućivalo na bilo kakvu neregularnost u takmičenju”, istakli su iz Saveza nakon današnje sjednice IO N/FS BiH održane u Sarajevu, prenosi Anadolu Agency.