Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Bilbija: To je za mene čast i ponos

nemanja bilbija
FOTO: NSBiH

Išao sam na Island prije petnaestak dana i put traje petnaest sati to je malo iscrpljujuće, ali sigurno ćemo biti spremni”, poručio je Bilbija

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su slavili s 2:1 protiv Lihtenštajna, a o samoj utakmici govorio je i jedna od ponajboljih naših igrača na terenu sinoć Nemanja Bilbija za BHT 1.

“U ovom trenutku su najbitnija tri boda. Malo teže od očekivanog, ali imali smo odličan start. Kao na početku ovog ciklusa, očekujemo šest bodova u ove dvije utakmice, da budemo do samog kraja konkurenti”, rekao je Bilbija.

Osvrnuo se na svoju igru u prvoj utakmici kao starter u dresu Zmajeva.

“Prvi put u 32. godini igram od početka, ali to je za mene čast i ponos. Meni je najbitnije da pobjedimo. Jasno je svima da ne treba nikada odustajati.”

Za sam kraj najavio je duel protiv Islanda, gdje je upravo putovao sa ekipom Zrinjskog u okviru kvalifikacija za Evropsku ligu u susretu protiv Breidablika.

“Prvo da se odmorimo, dug je let. Išao sam na Island prije petnaestak dana i put traje petnaest sati to je malo iscrpljujuće, ali sigurno ćemo biti spremni”, poručio je Bilbija.