Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bivši reprezentativac Irske: Biće teško sačuvati mrežu u Zenici

keane
Robbie Keane

Bivši reprezentativac Republike Irse Ian Harte, nakon žrijeba u Nyonu ovako je prokomentirao predstojeće duele Zmajeva i Iraca:

“To će biti teška utakmica. Gledao sam Bosance protiv Walesa nedavno, oni su vrlo organizirani kod kuće i to će biti veoma težak posao za Irsku”, kazao je Harte.

“Ako bi mogli otići dole i sačuvati čistu mrežu, a zatim u Irskoj pokušati odraditi posao… To će biti teško. Imaju Bosanci kvalitet u svojoj ekipu. Ipak, naravno, nadamo se da Irci mogu napraviti podvig.”

Robbie Keane je bio najbolji strijelac za Irsku u kvalifikacijama, a Shane Long postigao da ključni gol protiv Njemačke koji je Irskoj osigurao mjesto u play-offu. Ipak, napadač Southamptona vjerovatno će propsutiti mečeve protiv BiH zbog ozljede…

“S Shaneovom sposobnosti i njegovim tempom, ekipa dobija mnogo. No, ipak, imamo nekoga poput Robbiea Keanea koji zna gdje je gol. Dajte mu priliku i on će zabiti”, kazao je Harte.

“To će biti dvije teške utakmice, ali nadamo se da ćemo na kraju dobiti rezultat kakav svi želimo”, pručio je Harte.

Jonathan Walters, napada Stoke Cityja neće igratu na Bilinom polju zbog tri žuta kartona. Zamjenik kapitena defanzivac John O'Shea je u posljednjem meču kvalifikacija protiv Poljske dobio crveni karton, odnosno jedan meč suspenzije.

Sa Ircima smo igrali tek jednom i to u prijateljskom meču. U Dublinu su nas dočekali 26. maja 2015, a izgubili smo 1:0, uz pogodak Shanea Longa. Međutim, nismo putovali sa najjačom ekipom.

Kevin Kilbane, koji je skupio preko 100 nastupa u dresu “zelenih” oglasio se na Tweeteru i rekao da je pred reprezentacijom Irske težak posao