Bojan Nastić za Fokus.ba: Rado bih prihvatio poziv u bh. reprezentaciju

600_1480424152bojan_nastic

Bojan Nastić, mladić rođen u Vlasenici 1994. jedan je u nizu potencijalnih Zmajeva. Stasao je u Vojvodini, a danas je nezamjenjiv u timu Genka. Igra na poziciji lijevog, a po potrebi i desnog beka. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine prati dugo, navija, a od ranije poznaje i neke bh. reprezentativce. Genk ove sezone ima visoke ciljeve.

– Prezadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone. Ustalio sam se u timu, a Genku ide dobro. Zbog toga i ne razmišljam o promjeni sredine. Fokusiran sam samo na sadašnji klub, a nedavno sam dobio i ponudu za novi ugovor, koji ću sigurno potpisati. Moja budućnost je ovdje, kaže Nastić za Fokus.ba.

Dilemu u slučaju poziva iz Nogometnog saveza BiH ne bi imao.

– Vrlo rado bih prihvatio poziv. Rodio sam se u Vlasenici, imam bh. državljanstvo i ne vidim nijedan razlog zbog kojeg ne bi bilo tako. Dosta pratim reprezentaciju Bosne i Hercegovine, znam da je sad tu Robert Prosinečki, o kojem se kao igraču i treneru sve zna. Igrao sam za Vojvodinu protiv Crvene zvezde u vrijeme kad je on bio njihov trener. Gaji napadački stil uz posjed lopte, a to voli svaki igrač. Vjerujem da će imati dobre rezultate sa našom reprezentacijom, dodaje Nastić.

Od ranije poznaje neke od bh. reprezentativaca.

– Znam Miroslava Stevanovića i Nemanju Bilbiju. Doduše oni nisu stalni na spisku, ali su jedni koje poznajem. Nadam se da će biti prilike da upoznam i ostale, rekao je fudbaler Genka.