Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Christoforou: Kipar ne razmišlja o pobjedi od prije dvije godine

kipar

Nogometna reprezentacija Kipra održala je konferenciju za medije pred susret sa Bosnom i Hercegovinom koji se igra u ponedjeljak, 10. oktobra, na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru 3. kola grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, piše Anadolu Agency (AA).

Christakis Christoforou, selektor nogometne reprezentacije Kipra, rekao je kako Bosna i Hercegovina ima dosta dobar tim.

„Znamo ko je BiH, koliko su jaki kao tim, znamo da imaju odlične igrače sa dosta njih u Evropi. Treba da damo sve od sebe da dobijemo utakmicu. Naši igrači su spremni za to i znaju da će biti jako teško. Kad igraš protiv ovako dobrog protivnika, to ima utjecaja na to da igrači daju sve od sebe“, rekao je Christoforou.

Na pitanje novinara o rezultatima koje je selekcija Kipra postigla u ovim kvalifikacijama, bez pobjede i bodova iz dva susreta, selektor Kipra rekao je kako je bitno gledati rezultat, a ne statistiku, jer ona nekada ne pokazuje stvarno stanje.

„Svaka utakmica je posebna. Naročito protiv Grčke, ako neko pregleda statistiku, to nije realan rezultat. Optimista sam i sutra će biti drugačije, da ne gledamo statistiku, nego rezultat. Imamo problem sa umorom, ali ćemo gledati ko je spreman. Svi igrači su mi na raspolaganju i nadam se da će biti sutra sve najbolje za naš tim. Gledamo šta smo uradili, da znamo šta ćemo sutra raditi, kako bi mogli i sutra postići rezultate i ne gledamo pobjedu od prije dvije godine“, rekao je Christoforou.

Vincent Fabien Laban Bounayre, igrač selekcije Kipra, rekao je kako poznaju selekciju Bosne i Hercegovine.

„Sutra igramo protiv jakog tima, ali tima koji znamo iz prethodnih susreta. Spremni smo za treći susret i spremni smo za tešku utakmicu i da damo sve najbolje od sebe“, rekao je Vincent Fabien Laban Bounayre.

Nakon konferencije za medije, selekcija Kipra odradila je posljednji trening pred sutrašnji susret.

Susret Bosna i Hercegovina – Kipar igra se u okviru 3. kola grupe „H“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Rusija 2018“. Početak utakmice je u 20,45 sati na stadionu Bilino polje u Zenici.